Ik heb sinds 2 november een account op mastodon.nl en in de twee maanden die volgde heb ik een kleine, leuke groep volgers op Mastodon gevonden. Een groot deel van deze volgers komen rechtstreeks van mijn Twitter account waardoor ik daar de afgelopen weken nauwelijks nog ben geweest.

Mastodon als sociaal netwerk is leuk en het klopt dat de meeste mensen er echt veel vriendelijker zijn dan op Twitter. Dat is fijn en maakt het de moeite waard om voor terug te komen.

Mijn Twitter netwerk bestond vooral uit journalisten die schrijven over mijn interesses: technologie, leiderschap, muziek, fotografie, Apple en Formule 1. Twitter was vooral mijn ‘proxy’ naar het internet en dat is Mastodon helaas nog niet. Simpelweg omdat nog niet iedereen die ik op Twitter volgde al op Mastodon zit.

Ik gebruik regelmatig deze twee handige tooltjes om interessante volgers op Mastodon te vinden. Doe er je voordeel mee als je ze nog niet kent.

  • De website www.movetodon.org waarmee je je huidige Twitter volgers op het Mastodon netwerk kan vinden en eenvoudig opnieuw kunt volgen.
  • De website followgraph.vercel.app waarmee je interessante volgers onder je volgers ontdekt. Dit werkt op basis van het principe: Welke mensen volgen de mensen die ik volg op Mastodon het meest.
Camiel Schoonens @camiel